Zilele de naștere

Zilele de naștere sunt o ocazie excelentă să-i surprindem pe cei dragi, sau mai puțin dragi, cu un cadou la care nu se așteptau, nu știau că și-l doresc. E o mare bătaie de cap și greșit să te gandești ce ar avea nevoie o persoana respectivă, nu îi poți cunoaște gândurile, iar ceea ce are nevoie, deja probabil că are. Totul constă în a te gândi ce nu are nevoie și ar putea să îi folosească.

Nu mi-a plăcut niciodată să cumpăr cadouri, cu atât mai puțin persoanelor dragi. Nu mă refer la faptul că urăsc să fac asta, ci că nu știu ce să iau. E așa un sentiment să nu dezamăgesc, să nu arunc banii pe ceva ce nu are nevoie și să îmi rămână de masă pe seară. Se spune că gestul contează, adevărul e că nu este așa. Cadoul pe care îl oferi îi creează în minte o imagine despre tine, deși doar pe moment, aceasta rămâne întipărită. Nu știu câți îăi amintesc ce au primit și de la cine de ziua lor, dacă nu e vorba de ceva care să le placă cu adevărat, ceea ce se întamplă destul de rar, dacă nu e un Iphone.

E o aventură căutatul unui cadou perfect, o aventură fără sfârșit dacă nu ști câtul de puțin necesar despre acea persoană. De multe ori am primit lucruri inutile care au sfarșit pe site-urile de vânzări. Bani pierduți, doar pentru a oferi ceva. Când se apropie ziua mea și invit oameni, le sugerez din start să renunțe la cadouri și să aducă bani. Sunt mai folositori și pot să îmi iau ceea ce îmi doresc, nu ceea ce cred ei că îmi doresc sau nu. Chiar și returnatul unui cadou la magazin sau schimbatul lui, dacă este vorba de o haină sau un ceas, sunt doar bătăi de cap.

Lasă un răspuns