Visezi să vizitezi New York? Ești mai aproape decât crezi pentru a-ți împlini visul!

Unul din cele mai vibrante orase ale lumii, cele mai vii si mai preferate de turisti din intreaga lume, New York este recunoscut ca fiind orasul care nu doarme niciodata, una din metropolele pe care oricine si-ar dori sa le viziteze in viata.

Motivele pentru care oamenii ar vizita New York sunt simple, important este cat de costisitoare este aceasta excursie si daca isi permit romanii un asemenea lux?

New York este un oras cu aproape 9 milioane de locuitori care se intinde pe 1200 de km patrati. New York este mult mai accesibil acum turistilor din intreaga lume mai ales gratie imblanzirii considerabile a acordarii vizelor, cu un procent de refuz sub 10%.

Viza de turist pentru New York nu costa mai mult de cateva sute de lei si poate fi obtinuta completand un formular online, facand o programare si sustinand un interviu de cateva minute la Ambasada SUA din Baneasa.

Dupa ce acesti pasi au fost parcursi, turistii care vor sa viziteze New York trebuie sa se intereseze de transport. Companiile aeriene au astfel de promotii si, pentru cateva sute de euro poate fi achizitionat un bilet de avion pana pe cel mai mare aeroport al SUA – J.F. Kennedy.

De aici turistii ajung in New York cu un tren, cu un shuttle, cu un taxi sau metrou. Calatoria nu dureaza mai mult de o ora.

In privinta cazarii, turistii vor avea neplacuta surpriza sa afle ca hotelurile sunt destul de scumpe, insa se merita facut acest efort macar pentru a vizita Manhattan, unde turistii pot admira World Trade Center, pot vizita locul in care s-au aflat cele doua turnuri gemene supuse atacurilor teroriste, dar se pot imbarca pentru a vizita Statuia Libertatii, loc in care se ajunge cu feribotul.

In New York turistii pot vizita Times Square, Broadway, Rockefeller Center, si nu in ultimul rand, Central Park, cel mai frumos parc din intreaga lume, strajuit de copaci foarte mari, de alei pietonale, de terase si restaurante, dar si de un castel si o gradina botanica mica.

Un adevarat paradis culinar si al shoppingului, New York reprezinta unul din cele mai interesante orase de vizitat din intreaga lume.

Lasă un răspuns