Toată lumea se ceartă

Cred că nu e zi în care să nu văd cel puțin câțiva oameni care se ceartă între ei, care au tendința de a o face sau care inventează tot felul de motive doar pentru a se certa cu cineva sau cu mine și pur și simplu nu înțeleg de ce.

Rar văd persoane care sunt liniștite, calde și au un vibe atât de plăcut încât mă molipsesc și pe mine cu calmitate și fericire și mă întreb oare de ce se întâmplă toate aceste lucruri? Astfel ajung des la concluzia că societatea a creat singură asta și până la urmă merită să trăiască treburile astea atâta timp cât aproape nimeni nu face ceva pentru a se schimba.

Eu personal am renuțat la a mai fi nervos deși mi-a fost destul de greu datorită firii mele destul de impulsive și agitate. Totuși am reușit cu puțină muncă și multă voință. Foarte rar mă enervez și atunci îmi aduc aminte de înțelegerea la care am ajuns, mă calmez iar lucrurile devin mai bune. Ți s-a întâmplat de multe ori să ți se încurce căștile în buzunar, nu?

Omul inconștient se va enerva, va înjura și le va încurca tot mai tare pe când omul conștient va rămâne calm și cu multă răbdare le va descurca și aranja rapid. Acest exemplu se aplică mai în toate domeniile. Dacă te vei enerva nu vei face decât să agravezi lucrurile și vei ajunge la nivelul de la care ai plecat sau, din nefericire pentru tine, chiar mai jos de atât.

În încheiere vă recomand să deveniți cât mai calmi. Văd zilnic oameni care se enervează din absolut orice motiv, oricât de banal ar fi acesta. Sunt momente în care toți ne enervăm, sunt momente care pur și simplu ne depășesc și devenim nervoși dar adevăratele astfel de clipe sunt destul de rare. În majoritatea cazurilor ne schimbăm starea fără motive clare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?