Telefoanele mobile au schimbat totul

În ziua de astăzi văd telefoane mobile peste tot, chiar mă gândesc si mă îndoi, ce face copilul de 7 ani cu un Iphone. Până acum cațiva ani, lumea știa că sunt periculoase pentru organism, acum au uitat? Mă simt și eu vinovat, de la 12 ani am telefon, întotdeauna mi-a plăcut tehnologia. Eram singurul din clasă cu telefon mobil, abia aparuseră cele cu cameră VGA.

Toată lumea stă cu el în mână și zici că speră la o pauză de realitate pentru a verifica facebook-ul. E o dependență, nu ne mai bucurăm de moment, nu ne mai rupem de necazurile de la serviciu. Dormim mai puțin, realizăm mai puține, suntem mai agitați și mai stresați. Nu știu încotro ne îndreptăm, dar nu e prea bine.

Telefoanele în ziua de astăzi sunt atât de deștepte, încât fac orice, chiar și cafea. Și nu, nu mă refer la faptul că se poate comanda online. Din ce în ce mai mari, mai scumpe, mai cu de toate. Din acest punct de vedere, pot spune că sunt încântat, au evoluat extraordinar în ultimii 5 ani. Ieri parcă aveam telefonul minuscul cu taste si astăzi abia mai stau jos de el.

Telefonul mobil, mai nou, smartphone-ul, face parte din viața noastr[, fie că ne place, fie că nu. Ne este necesar în aproape orice situație, e ceva de neconceput să nu ai telefon. Nu putem renunța la el. Tot ce putem face, este să ne protejăm de posibilul pericol asupra sănătății. Să nu îl ținem lipit de cap când suntem angajați într-un apel, să evităm cu orice preț să îl ținem în buzunar, lipit de corp, cel mai bine ar fi într-o geantă. Fiecare milimetru contează.

Merg să îl pun la încărcat, bateria nu mai ține ca pe vremuri, seară de seară trebuie îngrijit, ca un copilaș.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?