Jojo Rabbit: cel mai bun film al lui Taika Waititi până în prezent?

In momentul in care am descoperit synopsis-ul filmului Jojo Rabbit trebuie sa recunoastem ca ne-a fost putina teama. Cum sa pui in scena o poveste situata in plin razboi mondial si in care prietenul imaginar al unui baiat este nimeni altul decat Adolf Hitler? Iata ca Taika Waititi reuseste acest lucru. Realizatorul simpaticului Thor: Ragnarok semneaza cel mai reusit film al sau de pana acum. Departe de a fi o simpla farsa, acest lung-metraj poate fi mai degraba considerat o poveste initiatica.

Jojo Rabbit nu este o inventie marca Taika Waititi. In realitate este vorba despre adaptarea unui roman francez, Les Ciels en Cage apartinand scriitoarei Christine Leunens. Insa, realizatorul a schimbat aproape in totalitate povestea. Pentru asta, l-a intinerit putin pe Johannes, personajul principal care in roman are 17 ani si ii adauga un prieten imaginar, pentru a face din aceasta poveste tragica, o poveste la inaltimea unui copil.

Il descoperim deci pe Jojo, un baiat de 11ani care nu reuseste sa se imprieteneasca cu copiii de varsta sa si prefera sa se refugieze intr-o lume imaginara. Trebuie sa mentionam faptul ca al Doilea Razboi Mondial face ravagii si ca prietenul imaginar al lui Jojo este nimeni altul decat…Adolf Hitler.

Drept urmare, baiatul isi inventeaza un prieten imaginar inspirat dintr-un idol ce a marcat acea perioada, Adolf Hitler. Insa, acest Hitler este jovial, departe de imaginea de dictator pe care si-a construit-o si ii da baiatului o multime de sfaturi utile. Jojo nu aduce in discutie propaganda nazista decat in ziua in care Jojo descopera ca mama sa ascunde in casa un adolescent evreu. Prietenul imaginar nu apreciaza deloc acest lucru…

Taika Waititi ne prezinta o lume in care nimic nu este doar alb sau doar negru. Realizatorul ne ofera un film frumos si puternic totodata.

Un comentariu la „Jojo Rabbit: cel mai bun film al lui Taika Waititi până în prezent?

  1. The Shawshank Redemption 1994 WatchSeries
    10 pentru aceasta capodopera cinematografica care pe mine pur si simplu m-a uluit de-a dreptul recomand cu placere acest care isi merita pe deplin No.1 pe IMDb.
    Este genul de film care merita cu adevarat vizionat si pus in colectie.

Lasă un răspuns