Importanța electrocasnicelor de calitate

Zilele trecute m-am confruntat cu o problemă care m-a făcut să-mi schimb părerea și concepția pe care o aveam despre calitatea unui produs versus brandul acestuia.Nu prea obișnuiam să mă uit la firma unui produs sau țara în care a fost făcut înainte să-l cumpar.

De obicei mă interesează specificațiile acestuia și materialele din care este făcut. Așadar, acum câteva zile o bună prietenă și-a cumpărat o mașină de spălat de la o firmă nu foarte cunoscută.La prima (și chiar a doua) vederere aceasta părea a fi făcută cu simț de răspundere și din materiale de calitate.

Chiar începusem să laud respectiva mașină datorită impresiei bune pe care a făcut-o în casă.Toate aceste lucruri au luat însă sfârșit atunci când a sosit vremea să facem o probă acestei mașini de spălat.Prima etapă a programului, spălarea, a decurs ca la carte dar când a venit timpul clătirii hainelor lucrurile au luat o altă turnură.

Afișajul electronic de pe ecranul mașinii o luase razna.Acesta a început să afișeze tot felul de combinații de litere care nu păreau a avea vreun sens și despre care bineînțeles că nu era menționat nimic în carte tehnică.Pe lângă acest lucru totul începuse să nu mai meargă cum trebuie.

Am fost nevoit să simulez o pană de curent, adică să scot mașina de spălat din priză pentru a întrerupe programul și astfel am reușit să comutez totul pe un alt program făcut special doar pentru clătire care din fericire nu a mai dat nici o eroare iar în final după terminarea programului de clătire am repetat acțiunea de data asta în cazul unui program dedicat doar stoarcerii.

Astfel timpul pe care îl programasem că va dura aproape că s-a dublat iar prietena mea, proprietara mașinii de spălat a sunat imediat la firma de unde o cumpărase pentru a returna mașina fiindcă, din fericire, această comandă beneficia de dreptul la returnare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?