Ecplisa solară, ceva mai rar

Astăzi, 20 martie 2015, a fost o altă eclipsă de soare. Am văzut maximul pe la 11.55, cam jumătate de soare a fost acoperit, dar fără ochelari, nici nu se observa vreo diferență. Soarele a fost puternic toată ziua, nu știu dacă a avut vreo legătură cu eclipsa, dar așa ardea, era atât de strălucitor și parcă se vedea alb, ca în filmele acelea sf, cu trei sori.

S-au dat ochelari gratuit în oraș. Eu am primit de la o clinica privată, am avut drum pe-acolo, nu știam că fac așa. Mă surprinde că nu se vând, ci se dau gratuit. Eclipsa a început pe la 10.50 și a ținut vreo 2-3 ore. Ultima eclipsă majoră, deși nu rețin când a fost, știu că am urmărit-o. Cu și fără ochelari. Atunci s-a făcut aproape beznă pe timp de zi, așa mi-a plăcut, era ceva nou, deși nu înțelegeam prea multe, eram micuț.

Cel mai mult s-au bucurat magazinele mari din România de această eclipsă nu prea vizibilă, prin reclamele si promoțiile pe care le-au avut. Au început să bage oferte la fiecare ocazie, cred că în fiecare săptamână e săptămâna reducerilor. Obositor si penibil, vrem reduceri adevărate..

Am auzit că a fost o întâlnire la observator. În special pentru cei pasionați de fotografie. Pe stradă nu am prea văzut oameni care să privească eclipsa, fiecare își vedea de treabă. Ori nu îi interesează, ori au uitat de ea.. Deși atât de mulți oameni au venit să ceară ochelari. În zece minute au intrat unul după altul, fiecăruia vânzătoarea spunându-i că s-au terminat. Urmatoarea eclipsă va fi în 2020, ceva și mai slab ca asta. Poate voi avea norocul să fiu într-o țară unde va fi completă, cine știe ce îmi pregătește viitorul. Eu unul, sper să am ocazia să plec, nu doar pentru eclipsă.

Lasă un răspuns