Destinul este al nostru!

Ce este destinul? Greu de spus, adică pare atât de complicat, dar cu câteva cuvinte îl pot defini chiar lejer. Ceea ce urmeaază să se întâmple, ceea ce eu nu știu dar e pregătit din timp. Cine crede în așa ceva? Eu unul nu prea pot să spun asta, eu cred că propriile mele decizii, luate pe moment fac totul. Ce rost ar mai avea viața dacă totul ar fi predestinat? De ce am mai trăi? Care ar mai fi rostul religiei, dacă suntem o persoană rea încă de la naștere.

Prea multe întrebări, rea puține răspunsuri, acesta e motivul pentru care nu cred în asemenea lucruri. Destinul poate fi ceva pe care să dăm vina când treburile ies greșit, când facem o alegere proastă și viața se duce de râpă. Ceva în genul că așa vrea Dumnezeu, dacă o fi vreunul.

În lumea în care trăim greu de crezut. Atâta durere, atâta foamete, atâtea războaie. Ba chiar ne așteaptă unul acum, iar eu, trebuie să îmi apăr țara. Cu ce? O viață am stat și am scris pe calculator și ei se așteaptă să împușc un om? Să fim serioși, asta cu armata obligatorie e o prostie, învechită. Nu mai avem condițiile de acum 100 de ani, când viața era mai dură. Sau pot să-i spun destin? M-am născut ca să mor la anul? Ce cotnează ce fac acum dacă moartea îmi e deja pregătită.

Viața noastră e în mâinile noastre, nu o forță divină ne pregătește viitorul, ci noi. Nu e nimic mai divin decât propria conștiință. Avem un corp, aș zice și un suflet, dar e prea spiritual pentru mine, pe care trebuie să-l îngrijim, care va simți toate deciziile noastre și numai ale noastre. Așa că trezirea, totul depinde de tine, de mine, ia-ți viața în propriile mâini și nu te mai lua după cei ce susțin asemenea lucruri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?