De ce-s pasiunile costisitoare?

Titlul e întrebarea pe care mi-o puneam de multe ori atunci când eram mai mic și îmi descopeream câte o pasiune dar bugetul familiei mele era infim pe lângă banii de care aș fi avut eu nevoie pentru a-mi pune în aplicare dorințele. Cu timpul însă am reușit să-mi găsesc pasiuni din care cu investiții nu foarte mari îmi pot produce suficienți bani. Rămănând însă la subiectul inițial și-anume faptul că pasiunile-s foarte costisitoare, am să dau și câteva exemple cu care mai mult ca sigur unii dintre voi v-ați întâlnit:

Fotografia – fiind pasiune a multor tineri din ziua de azi, pentru a începe să faci ceva în domeniul ăsta ai nevoie de câteva mii de lei pentru un aparat profesional apoi alte investiții pe parcurs în obiective, filtre, microfoane dacă te pasionează și partea de video iar lista poate continua.

Editare foto/video – să zicem că vrei să editezi poze/videoclipuri de care poți face rost fără acele investiții de mii de lei de care vorbeam la primul punct. În schimb ai nevoie de un calculator foarte bun care să fie capabil să randeze videoclipuri cu rezoluție mare. Aici vorbim iar de prețuri destul de mari, de la câteva mii de lei în sus.

Mașini – ultima pasiune de pe listă ce mi-a venit acum în minte sunt mașinile. Știu foarte mulți puști ce ar da orice să aibă o mașină faină dar fiind mult mai scumpe decât ambele 2 pasiuni de mai sus la un loc, nu prea au șanse să facă rost de ele prea curând.

Sfatul meu e să încercați să faceți ceva din care să produceți bani, să munciți cât puteți până strângeți banii necesari pentru a cumpăra lucrurile de care aveți nevoie pentru una dintre pasiunile voastre apoi încercați să le materializați făcând bani din ceea ce vă place.

Lasă un răspuns