Cum este să fii vegetarian?

Întotdeauna m-am gândit cum e să fii vegetarian. Nu că mi-aș fi dorit să încerc, dar îmi e greu să pricep de ce ar renunța cineva la carne. Înțeleg că sunt persoane cu probleme la digestie și au ales calea aceasta, dar restul? O fi că vor să trăiască mai sănătos și mai scump? Nu cred că e o diferență atât de mare, până la urmă trebuie să avem o alimentație cât mai variată. Am auzit că o variantă ar fi dragostea de animale. Nu știu ce să spun, poate defapt urăsc așa tare plantele.

Deși nu sunt de-acord cu asta, e posibil să fie și câteva beneficii, cea mai importantă ar fi mai puține grăsimi, deci, un ficat și o inimă mai sănătoasă. Oare Dacii știau asta? Să revenim, mai multe legume, mai puține grăsimi, dar oare ne simțim mai energici? E un mod de viață diferit, mai scump, mai greu de trăit cu el, într-o lume de carnivori.

A fi vegetarian nu cred ca e ușor, e o alegere care o dată făcută, e greu de ținut și de continuat. Tentațiile sunt la tot pasul, poftele trebuie ignorate. Știu că prea multă carne nu face bine, iar legumele sunt necesare, dar eu tind să le combin. Nu toată lumea poate trăi după un anumit mod de alimentație, eu sigur nu sunt erbivor. Nu mă pot sătura cu verdețuri, aș mânca din oră în oră, de aceea o friptură bună, nu refuz, la oricare dintre mese, mai puțin dimineața, pe aceea o sar.

Deci, vegetarienii suferă, fie că vor, fie că nu. Nu trebuie să luăm asemenea decizii in viață, extreme, e cu mult mai bine și sănătos să rămânem deschiși la idei, în cazul de față la consumul de carne, care e necesar, mai ales la copiii în creștere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?