Activitățile extrașcolare – totul despre deprinderile copiilor

Atunci cand copiii cresc suficient de mult pentru a-si forma deprinderile, parintii decid sa ii duca la diverse activitati astfel incat sa le stimuleze dezvoltarea fizica si psihica.

De la lectii de inot si pana la pian sau fotbal, toate acestea au rolul de a oferi celor mici o perspectiva usor diferita asupra vietii.

Atunci cand activitatile extrascolare sunt alese cu grija si se pliaza perfect pe caracterul copilului rezultatul nu poate fi decat unul satisfacator si imbucurator pentru parinti. Conform specialistilor in domeniu, un copil nu trebuie supraaglomerat cu tot felul de cursuri, ci trebuie lasat sa se bucure de copilarie si sa se joace jocuri adecvate varstei lui.

Din pacate, sunt foarte multi parinti care isi transfera frustarile si neajunsurile asupra copiilor din dorinta de a recupera ceea ce ei nu au avut sansa sa faca in tinerete. Daca o mamica a visat toata copilaria sa ia lectii de balet, cu siguranta isi va indruma fetita spre astfel de cursuri, in ciuda faptului ca micuta nu este atrasa de acest sport.

Parintii trebuie sa inteleaga care sunt aptitudinile celor mici si sa incerce sa le dezvolte aceste abilitati fara sa puna presiune asupra lor. In timp, copiii se pot plictisi si pot decide sa renunte la activitatile extrascolare. Ei trebuie incurajati sa participe in mod activ in continuare, insa nu trebuie obligati sub nicio forma pentru ca vor ajunge sa urasca intreaga activitate pe care o desfasoara.

Inainte de a decide inscrierea copilului la orice activitate extrascolara parintele trebuie sa analizeze atent optiunile pe care le are si trebuie sa stabileasca daca este ceea ce copilul isi doreste cu adevarat sa faca.

Lasă un răspuns